Europese subsidie voor boeren verhoogd.

Investeren in onder andere landbouwmachines, mestverwerking of een nieuwe stal kan aankomend jaar tot 75 procent goedkoper. De nieuwe subsidieregeling daarvoor, ‘Investeren in groen-economisch herstel’, is sinds deze week van kracht.

De subsidie, betaald uit het Economisch Herstelfonds, is beschikbaar voor investeringen op verschillende thema’s. Het bedrag is 60 procent van de investering. Voor een jonge landbouwer (maximaal 40 jaar oud bij het indienen van de aanvraag) is dit 75 procent. Het minimumbedrag is 25.000 euro, op zijn hoogst wordt er 150.000 euro uitgekeerd. Elk bedrijf kan voor twee investeringen subsidie ontvangen.

De aanvragen kunnen via ‘mijnRVO’ worden ingediend tot en met 14 februari 2022. De beoordeling gaat op basis van een puntensysteem. Aan elke investering wordt een bepaald aantal punten meegegeven. Wanneer er meer aanvragen zijn dan budget, zullen de aanvragen met de laagste aantallen punten geen toekenning ontvangen.

Hierboven de officiële tekst uit het persbericht, maar wat kan dit voor u betekenen!

O.A  bij aanschaf van een Giant G2200E  elektrische kniklader  kunt u gebruik maken van deze regeling, u krijgt dan een hagelnieuwe machine voor de prijs van een 3e handskniklader op uw erf. 

De aanvraag voor 14 februari kost u niets, krijgt u de subsidie toegekend , dan kunt u na 14 februari beslissen of u wel of niet tot aanschaf overgaat. Let op, jonge boeren krijgen 75 % maar de iets oudere landbouwer krijgt nog steeds 60 % retour, is nog steeds de prijs van een gebruikte !

Hoe het allemaal precies werkt ? is een elektrische shovel echt iets voor u, en wat kan ik er mee ? en wat niet!, en dan misschien wel de belangrijkste vraag, wat kost het allemaal ? bel Albert voor meer informatie 06-29081726

proefrijden op afspraak ? 3, 4 en 5 januari locatie witharen, 6 ,7 en 8 januari locatie nieuwleusen,  maak de afspraak op 06-29081726

Nieuw nieuw nieuw ! De G2500E ! Giant Tobroco komt  met 2 nieuwe modellen elektrische knikladers, deze zijn groter als de al bekende G2200E , hij tilt meer , is breder, is stabieler, zwaardere rijaandrijving ! past dit beter in uw plaatje, bel dan Albert voor meer informatie