Nieuw krone vendro T1120 C1120

Gedragen schudders Vendro

NIEUW: Vendro T 900 · T 1020 · T 1120 · C 1120

 

  • „Werkbreedten van 9 m t/m 11,20 m „
  • Vendro T met tweepunts aankoppeling, Vendro C met wenddissel – als optie ook met driepunts aankoppeling „
  • Standaard hydraulische schuinstelling – geen verlies aan de veldrand „
  • Optimale zwaartepunt positie – rustig rijgedrag

Het nieuwe ontwerpconcept van de getrokken KRONE Vendro serie, gekoppeld aan innovatieve technieken, geoptimaliseerde beschermingen en ongeëvenaard bedieningscomfort, maakt meer dan duidelijk waarvoor het ontwikkeld is: hoogste inzetbaarheid, maximale capaciteit en uitstekende voerkwaliteit!

Het ver omlaag klappende transportrijmechanisme geeft de twee onderste elementen voldoende bodemvrijheid om bodemcontact bij transport ook op ongelijke ondergrond te voorkomen.

Het totale klapproces vindt vlot en in volgorde geregeld plaats via een dubbelwerkend ventiel, waardoor foutieve bediening uitgesloten en de klaptijd minimaal is. Afsluitventielen zorgen ervoor dat de machine niet onbedoeld in- of uitklapt en kabelbediening is vervallen.

Het onderstel inclusief de verlichtings-unit van de Vendro T wordt tijdens het werk boven de elementen gezwenkt. Dit verzekert naast een goede gewichtsverdeling ook een gelijkmatig schudbeelod over de volle werkbreedte.

De Vendro C 1120 Plus is standaard met een driepunts aanbouwbok uitgerust. Voor een optimale pendeling beschikt de machine over een trekveer. Daardoor ontstaat bij het aanrijden van de kopakkerstand geen negatieve steunlast, en een veilig gebruik van kleine resp. lichte trekkers is geen probleem.

De Vendro C 1120 kan als optie (standaard bij Vendro C 1120 Plus) met hydraulische ontlasting van het onderstel worden uitgerust. Als de machine in de werkstand is, wordt de transportas door de hefcilinder ontlast. Daardoor wordt het gewicht over de transportwielen en aankoppeling verdeeld – en wordt voorkomen dat de transportwielen in bochten sporen achterlaten. Hun functie als tastwielen blijft behouden.

De Vendro C 1120 beschikt over mechanische (als optie hydraulische) instelling van de werkhoogte. Met behulp van een zwengel kan de werkhoogte van de tanden voor de volle werkbreedte centraal worden ingesteld. De machine kan zo snel en eenvoudig aan verschillende werkomstandigheden worden aangepast.