Krone optiturn schuddertand

Nieuwe gepatenteerde KRONE OptiTurn-schuddertand

De nieuwe, unieke, gepatenteerde KRONE OptiTurn-schuddertand staat voor een betere gewasopname, hogere rijsnelheid en perfecte spreiding van het gewas.

“De OptiTurn-schuddertand heeft een driedimensionale gebogen, scheppende vorm gekregen. Ofwel, de tand is meer stekend naar voren en scheppend gebogen. Door deze scheppende, gebogen vorm is de opname van het gewas agressiever en kan er dus sneller gereden worden, met toch een goede gewasopname ook in zwaar gewas dat op zwad ligt.”, aldus Ad van den Hurk.

“Door de gebogen “lift” vorm schuift het gewas gelijkmatig aan de tanden naar boven en wordt van de bodem getild, op deze manier wordt verontreiniging voorkomen. Beide tandbenen zijn ongelijk lang, waardoor deze exact de bodem aftasten en wordt het gewas verliesvrij en gelijkmatig over de twee poten verdeeld en perfect opgenomen. De gebogen tandvorm zorgt eveneens voor het gelijkmatig loslaten van het gewas aan de achterzijde van de rotor. Dit resulteert dan ook in een gelijkmatig en luchtig schudbeeld. Zo wordt de droogtijd tot een minimum beperkt en kunnen ook korte oogstperiodes optimaal benut worden.”

De nieuwe OptiTurn schuddertanden worden toegepast op alle nieuwe KRONE Vendro schudders en de grote getrokken modellen KWT 1300, KWT 1600 en KWT 2000. In de onderstaande video gaat KRONE-vertegenwoordiger Ad van den Hurk dieper in op de voordelen en de werking van de nieuwe KRONE OptiTurn-schuddertand.